Ciupercile sunt extrem de gustoase, hrănitoare, nu îngraşă şi au multe minerale. Pe lângă faptul că sunt un aliment delicios, ciupercile sunt folosite din cele mai vechi timpuri şi ca leac pentru diferite afecţiuni. Ciupercile sunt extrem de gustoase, hrănitoare, nu îngraşă şi au multe minerale. Pe lângă faptul că sunt un aliment delicios, ciupercile sunt folosite din cele mai vechi timpuri şi ca leac pentru diferite afecţiuni.
Ciupercile conţin toate vitaminele şi mineralele de care organismul nostru are nevoie pentru o bună funcţionare. Sunt bogate în proteine, fier, potasiu, acid folic, vitaminele A, B, C, D şi zinc. Dintre toate legumele existente, ciupercile sunt considerate a fi cel mai bun substitut pentru carne. Spre deosebire însă de carne, ciupercile sunt mai uşor de digerat.
• Previn cancerul de sân.Cercetătorii susţin că potasiul, fosforul şi seleniul pe care îl conţin scad riscul apariţiei cancerului mamar.
• Tratează oboseala. Anxietatea, stările de epuizare şi stresul se pot trata şi preveni tot cu ajutorul ciupercilor, datorită conţinutului mare de zinc şi de vitamine B din aceste legume.
• Întăresc sistemul imunitar. Ciupercile albe stimulează funcţia imunitară. Ele măresc producţia de proteine antivirale şi alte proteine eliberate de celule, protejând şi reparând astfel ţesuturile organismului.
• Protejează vezica. Seleniul conţinut de ciuperci te ţine departe de cancerul de vezică. 100 g de ciuperci conţin între 17% şi 45% din necesarul zilnic de seleniu.
• Bun oxidant. Ciupercile conţin antioxidanţi, substanţe care combat radicalii liberi din organism.
• Stimulează metabolismul. Vitamina B ajută la transformarea glucidelor în carburant pe care corpul îl arde apoi pentru a produce energie. Ele ajută şi la metabolizarea grăsimilor şi a proteinelor.
Ciupercile sunt excelente în diete, deoarece nu conţin am