După două săptămâni de protest în centrul Capitalei, precum şi în toate marile oraşe ale României, pe străzi ies tot mai puţini oameni, însă aceleaşi lucruri care s-au văzut încă de la început rămân la fel de evidente. Piaţa respinge orice formă de manifestare politică. Mulţimea este atât de pestriţă, încât poţi să găseşti extremişti din Noua Dreaptă care cântă cot la cot cu ecologişti de stânga care vor aur fără cianură. Sau şomeri şi pensionari amărâţi care scandează alături de tineri angajaţi în multinaţionale, pe salarii de câteva mii de lei.
Ce mişcare sau iniţiativă se poate naşte de aici, pentru a schimba ceva într-o ţară unde, zilele acestea, clasa politică fie a încercat să ignore protestele (PDL), fie a încercat să se folosească de ele (USL)?
gândul a stat de vorbă cu unul dintre iniţiatorii unei mişcări civice, care vrea să ajungă partid, dar şi cu un suporter sătul să i se pună în cârcă toate violenţele de la proteste.
După primele zile de protest, au apărut iniţiative care pot fi numite civice. Tinerii s-au mobilizat primii şi au încins canalele de comunicare pe internet. Pe Facebook, pagina "Piaţa Universităţii", unde oamenii adaugă ştiri, poze sau păreri din Piaţă, a strâns în primele zile peste 25.000 de abonaţi.
Pe Twitter, hashtag-ul #Revolutie (hashtag-ul este o etichetă care centralizează toate mesajele care o conţin) a fost invadat de mesaje, iar vinerea trecută, câţiva tineri au încercat să proiecteze pe clădirea Facultăţii de Arhitectură, în zona Fântânii, imaginea cu mesajele care curgeau în timp real.
Alţii, precum grupul de iniţiativă "Împreună 2012", care se gândesc şi plănuiesc de mai mult timp o mişcare cu scop politic, au găsit acum momentul oportun să-şi facă vocea auzită şi planurile cunoscute.
Bogdan Naumovici: "Piaţa caută ca partener de dialog Puterea, clasa politică. Numai că partenerul ei n