Nucul vrajitoarelor este un mic arbust cu ramuri rasucite si flori galbene ce infloreste iarna sau primavara. Este originar din America de Nord, iar in Romania se gaseste de cele mai multe ori prin parcuri sau gradinile oamenilor.
Ceaiul din nucul vrajitoarelor, care se mai numeste si hamamelis, este bun pentru a face gargara atunci cand ai o durere in gat, arata Digherbs.
In plus, acest ceai mai este bun in caz de diaree sau pentru a face dusuri cand persoana in cauza are vaginita. Datorita capacitatii sale de a opri sangerarea, planta se recomanda si pentru usurarea menstruatiei excesive.
De asemenea, specialistii apeleaza la nucul vrajitoarelor si in incercarea de a opri sangerarea din plamani, stomac sau uter, atunci cand este vorba despre afectiuni mai grave.
Mult timp planta a fost utilizata ca un tonic pentru piele si pentru inchiderea porilor. Tot in mod extern, este buna atunci cand este aplicata pe varice, flebite, hemoroizi, vanatai sau dupa nastererea unui copil pentru ca mama sa se recupereze cat mai repede.
Cataplasmele cu nucul vrajitoarelor pot fi folosite pentru a calma iritatiile sau umflaturile. Sunt bune si pentru arsuri sau basici.
Se mai poate utiliza pentru a trata sangerarea gingiilor, taierurilor sau ranilor pentru ca protejeaza organismul de infectii. Ajuta si in caz de arsuri solare, muscaturi de insecte, eruptii cutanate si dureri musculare.
Mai mult, planta este buna pentru a indeparta machiajul de pe fata. Daca ii adaugi si putina aloe vera, rezulta un produs minunat de curatat tenul.
Totusi, nu exagera cu utilizarea nucului vrajitoarelor pentru ca dozele mari pot duce la leziuni hepatice. De asemenea, in cazul in care dupa ce il folosesti pe piele apare o eruptie, data viitoare dilueaza lichidul.
Nucul vrajitoarelor este un