Unii dintre cei mai violenţi interlopi din Capitală, membrii clanului \"Caran\", au ajuns după gratii. Deveniţi cunoscuţi după ce au fost implicaţi în scandaluri cu focuri de armă, sechestrări de persoane sau violuri, aceştia aveau şi un artist care le ducea faima: Adrian Minune, naşul liderilor. Fostul şef al clanului „Caran”, Fane, este dependent de droguri. Fratele acestuia, Aurel, l-a înlăturat cu un spray în nas şi câţiva pumni. Sursa: Adi Pîclişan
Gruparea "Caran" a devenit mai cunoscută polițiștilor din București după Revoluție. Mitu și Liliana Caran au fost alungați din comuna Piteasca, județul Ilfov, de membrii unei grupări cu care s-au războit. Cei doi și-au luat cei patru copii și s-au mutat în București.
Bătăile şi Adrian Minune le-au adus faima
Fiii au crescut și, cu timpul, au început să iasă în evidenţă prin bătăile cu alţi romi din cartierul Panteliomon. Bătaie după bătaie, scandal după scandal, încet, încet, lumea a început să audă de "Carani". În plus, tot ca să „li se ducă numele”, aceștia au plătit maneliști, precum Adrian Minune, care le este și naș, să le strige numele la petreceri „Caranii să traiască!”. Așadar, au devenit cunoscuți. Acum au dosare la poliție cu violuri, sechestrări de persoane, furturi, violente, trafic de droguri, tot felul de infracțiuni.
Fănel, pac!...cu pistolul
Până pe data de 4 ianuarie, liderul grupării era Ștefan Caran. Problema lui și a celorlalți din grupare a fost că Fănel nu s-a mai putut lăsa de droguri. Și, dependent cum era, făcea greșeală după greșeală, atrăgând, ca un magnet, atenția. "Fraţii" lui se temeau că ochii polițiștilor puteau fi țințiți și pe ei, iar „afacerile” puteau fi în pericol. Ceea ce nu au știut „Caranii” este că polițiștii de la Direcția de Informații și Protecție Internă (DGIPI) și cei de la Serviciul Judiciar din Capitală îi supravegheau de un an.
Pe 4 ianuari