Florenta Pizzeria Italiana Via Margherita prezinta iesenilor amatori de rafinament culinar un preparat italian care a rezistat pe piata mai mult de 14 ani. Este vorba despre "Piepto di pollo al vino rosso", gatit conform retetei originale, care provine din Padova. "Eu am invatat sa gatesc acest produs de la primii bucatari italieni care au venit la Iasi, la Pizzeria Italiana Via Margherita, in urma cu 14 ani. Acest fel de mancare s-a bucurat si se bucura inca de un real succes datorita aromei inconfundabile", a explicat Florenta, bucatareasa care prepara "Piepto di pollo al vino rosso". Este vorba despre un piept de pui cu sos de ciuperci, gatit insa dupa o reteta speciala. "Pieptul de pui se impaneaza cu ciuperci si mozzarella, dupa care se prajeste in unt. Se adauga sunca, vin rosu, ciuperci si un pic de patrunjel", si-a dezvaluit Florenta reteta invatata de la italieni.
La Pizzeria Italiana Via Margherita, "Piepto di pollo al vino rosso" este servit avand alaturi o garnitura de cartofi, dar si o salata. "Recomandam Insalata mista, o salata cu multe ingrediente, care are un aspect placut si este foarte gustoasa. Contine rosii, castraveti, salata verde, ardei gras, varza alba si varza rosie si morcov. In functie de gust, se pot adauga ulei de masline si otet balsamic. Si aceasta salata este preparata dupa o reteta italiana", a explicat Florenta.
La meniul de origine italiana, Pizzeria Italiana Via Margherita pune la dispozitie si un vin din zona mediteraneana. Recomandarea este Frontera, un Cabernet Sauvignon care se potriveste perfect cu "Piepto di pollo al vino rosso".
Pizzeria Italiana Via Margherita este una dintre cele mai vechi din Iasi, fiind inaugurata in 1993, de patroni italieni. Situata pe strada Costache Negri, langa Liceul Vasile Alecsandri, pizzeria si-a pastrat de-a lungul timpului specificul, oferind iesenilo