E frustrant ca in ciuda eforturilor sa nu mai dai jos nici 100 de grame. Din pacate, asta se intampla adesea, dupa ce organismul s-a obisnuit sa suporte caznele la care il supui (portiile mici, alimentele de regim).
Mananca la fiecare trei ore Desi greu de crezut, cel mai bine pentru metabolism este sa mananci des si putin. Mai precis la fiecare trei ore. O farfurie trebuie sa contina 3 grupe de alimente: una de proteine, una de carbohidrati sau grasimi si una de legume (aici nu conteaza cantitatea), potrivit unui specialist consultat de Parade.
Mesele frecvente, dar mici sunt benefice - simplul act de a manca stimuleaza metabolismul si digestia.
"Aprinde-ti" termostatul metabolic Tiroida actioneaza ca un termostat metabolic, ea secretand hormoni ce joaca un rol major in controlul temperaturii corpului si viteza cu care se ard calorii.
Atunci cand tiroida functioneaza optim si metabolismul este accelerat. Insa atunci cand lucrurile nu stau asa, metabolismul este incetinit si se castiga in greutate.
Pentru ca tiroida sa functioneze optim este esential sa se consume carbohidrati buni, cum ar fi cei proveniti din cerealele integrale, din legume, mai ales radacini, si boabe, cum este fasolea. Mai multe studii au aratat ca atunci cand se renunta complet la carbohidrati, si tiroida functioneaza la jumatate din potential.
Ai grija de muschi Cei mai mari consumatori de calorii sunt muschii. Cu cat masa musculara e mai mare, cu atat se ard mai multe calorii, chiar si atunci cand dormi. De aceea este extrem de important sa ai grija de masa musculara atunci cand slabesti. Iar cea mai buna cale de a face asta este sa faci exercitii cardio, ceea ce presupune folosirea unor mici gantere.
E frustrant ca in ciuda eforturilor sa nu mai dai jos nici 100 de grame. Din pacate, asta se intampla adesea,