Este profesor de matematică la Colegiul Naţional „Ana Aslan" de 18 ani şi nu se vede practicând altă meserie decât cea de dascăl, chiar dacă satisfacţia materială nu este foarte mare.
Născută în Brăila, Daniela Haret a terminat liceul „Nicolae Bălcescu", după care, influenţată de sora ei care a studiat Informatica, s-a hotărât să urmeze Facultatea de Matematică în cadrul Universităţii Bucureşti. Are o vechime de 27 de ani în învăţământ şi un Master în Managementul Educaţional. După terminarea studiilor, stagiatura a făcut-o în comuna Zăvoaia. După trei ani, a venit în oraş şi a predat întâi la Şcoala nr. 31, apoi la Şcoala nr.27 şi la Liceul „Nicolae Iorga", un an. În 1994, prin restrângere de catedră a ajuns la Colegiul Naţional „Ana Aslan" unde predă şi acum.
Mărturiseşte că, în ciuda problemelor cu care se confruntă sistemul şi a salariilor nu foarte mari, nu s-ar vedea făcând altceva decât meseria de profesor. „Când faci ceva din plăcere, din pasiune, mai puţin contează banul", spune Daniela.
Totuşi nu şi-ar îndemna niciodată copiii să urmeze o carieră în Învăţământ. „Am doi copii, un băiat şi o fată. Doar băiatul este pasionat de matematică, fata este pe partea de uman. Sincer nu mi-aş dori să devină profesori şi nici ei nu şi-ar dori. Este foarte mult de muncă şi când este vorba de copiii tăi, te gândeşti şi la partea materială", spune profesoara.
Este de părere că există o legătură între cât de bine învaţă un elev şi modul în care îi predă profesorul, măsura în care acesta din urmă reuşeşte să-i trezească interesul copilului. „Eu întotdeauna am încercat să-i fac să se joace cu matematica, să le placă, să nu fie o corvoadă pentru ei, mai ales pentru cei din clasele mai mici", spune Daniela. „Am fost foarte plăcut surprinsă când am aflat că mă regăsesc în acest top, tocmai fiindcă profesorii de matematică nu sunt prea plăcuţi. Există aceas