Dascălul în vârstă de 36 de ani predă arta plastica la clasele de arhitectură ale Colegiului de Arte „Ciprian Porumbescu“ din Suceava.
Originar din Fălticeni, Călin Baban îmbină plăcutul cu utilul în meseria ce și-a ales-o și nu a regretat niciodată că este profesor. Moștenește pasiunea pentru artă de la tatăl său, și el pictor, iar pe cea de la catedră, de la ambii părinții, mama educatoare, iar tatăl profesor în Fălticeni.
„Am ales pictura din cauza tatălui meu. Asta am văzut în casă și asta am făcut“, spune dascălul, absolvent al Universității de Arte din Iași. A absolvit în 1994 și își amintește și acum cu drag de maestrul Dan Hatmanu. Din anul 1999 predă la Colegiul de Arte din Suceava și tot de atunci face naveta zilnic între Fălticeni și Suceava. „Fac totul cu pasiune. Nu am regretat niciodată deoarece am și satisfacții strict profesionale“, mărturisește dascălul. Chiar dacă spune că artistul Călin Baban are o mai mare întâietate în sufletul său decât profesorul Călin Baban, acesta crede că cele două se completează și se leagă în paralel.
Ține legătura pe Facebook și Messenger cu foștii elevi
A avut de la început o legătura specială cu elevii săi, drept dovadă ține și acum legătura cu cei care sunt la facultate. „Comunicăm pe Facebook, pe Mess, îmi cer sfaturi. Anul acesta ar trebui să termine prima promoție. Îi aștept să construiască, deocamdată sunt la stadiul de hârtie”, explică profesorul.
Roadele muncii sale de dascăl se văd la admiterea la facultate. Numai anul trecut, din 11 elevi pe care i-a instruit în arta plastică, toți au fost admiși la facultățile din domeniu, doi în Italia și nouă în țară. De asemenea, peste 10 elevi de-ai săi s-au întors cu premii de la olimpiadele naționale de pictură.
„Ca artist ești ca o ventuză”
Artistului Călin Baban îi place să lucreze pe cele două teme, socialu