Informaţiile existente indică faptul că CC a considerat drept neconstituţionale doar anumite articole din proiectul legii de comasare a alegerilor, nu actul normativ în totalitate, o decizie finală în privinţa acestei legi urmând să fie luată pe baza motivării, a declarat, luni seara, premierul Boc.
"Aşteptăm să vedem care dintre articole au fost considerate neconstituţionale şi vom stabili decizia finală", a spus liderul PDL, premierul Emil Boc, la postul public de televiziune.
Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională (CC), admiţând astfel sesizarea USL.
USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC "o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie".
Prim-vicepreşedintele PDL Sorin Frunzăverde a declarat atunci că decizia Curţii Constituţionale privind neconstituţionalitatea comasării alegerilor "determină foarte clar că alegerile locale vor avea loc în prima duminică a lunii iunie", iar parlamentarele vor fi "la timp".
În schimb, fostul preşedinte al UDMR, viepremierul Marko Bela, a arătat că alegerile locale trebuie organizate în termenul prevăzut iniţial, dacă motivaţia deciziei Curţii Constituţionale se referă la data acestor alegeri, urmând ca partidele să se consulte pentru a stabili data alegerilor parlamentare, respectiv pentru luna noiembrie sau mai devreme.
La rândul său, premierul Emil Boc a declarat că Guvernul va respecta decizia Curţii Constituţionale în cazul alegerilor, a declarat premierul Emil Boc, adăugând că până în prezent nu a văzut nici măcar un comunicat referitoare la hotărârea Curţii şi că îşi va e