Zîna Puianu poartă paşii prin lumea abecedarului copiilor din Şcoala 16 din municipiu. Copii săraci, copii bogaţi, copii de stranieri, copii cu posibilităţi intelectuale sau mai puţin dotaţi, cu toţii au parte de aceeaşi dragoste din partea „Zînei".
A reuşit să-i facă mari, să-i facă oameni care recunosc că au avut o mare şansă că primii paşi le-au fost purtaţi de un dascăl iscusit. Metodele folosite la catedră de Zîna Puianu sunt mai puţin din cărţi şi mai mult neconvenţionale: iubire, suflet, raţiune, lumină, ştiinţă, credinţă.
Pentru reuşita demersului educaţional şi-a ţinut aproape părinţii, care i-au devenit parteneri şi sprijin în activitatea sa. Şcoala Nr. 16 este prima şcoală din municipiu care a integrat copiii cu cerinţe educaţionale speciale. Munca depusă a fost enormă, iar cei care au rămas „ în linia întâî" şi lucrează în continuare cu aceştia pot fi lesne numiţi eroii nevăzuţi ai învăţământului botoşănean.
Vezi imagini cu activităţile elevilor de la Şcoala 16
„Aceşti profesori nu excelează prin olimpiade concursuri naţionale şi internaţionale dar şi-au zidit sufletul şi sănătatea pentru dezvoltarea şi ridicarea spre ştiinţă şi lumină a fiecărui copil. La noi în şcoală fiecare copil are şanse egale de formare şi dezvoltare", a spus cu sfială dascălul Zîna Puianu. Are un princpiu pe care nu l-a încălcat niciodată notează elevul numai şi numai după meritele sale.
Elevii Zînei Puianu sunt prezenţi la orice activitate care se derulează în şcoală sau în municipiu.Zîna Puianu nu este botoşăneancă, s-a născut la Bălăbăneşti, jud. Galaţi. Clasele I-VIII le-a absolvit la Liceul de Artă Botoşani -secţiunea Muzică, instrument principal-pian. A zrmat cursurile Liceului Pedagogic „Nicolae Iorga" din Botoşani, apoi Colegiul Universitar de Institutori „ Petre Andrei " Iaşi. Dascălul Zîna Puianu este recunoscută pen