Mai întîi, în cursul după-amiezii, a venit purtătoarea de cuvînt a Guvernului, Ioana Muntean, cu un limbaj de lemn şi privire senină şi a anunţat că ne isterizăm degeaba cu ACTA, tratatul european împotriva pirateriei, pentru că “nu se referă doar la internet” şi nu presupune “modificarea legislaţiei naţionale”. Cu alte cuvinte, semnăm ce vrem. Muntean mai şi anunţă că s-au respectat procedurile, au fost nişte dezbateri şi pe acolo pe la Bruxelles şi asta e.
În Adevărul, ministrul Valerian Vreme ne ia în continuare de proşti, ne explică cum sînt peste 20 de pagini şi doar una e cu internetul. Tîmpiţii din Europa manifestează degeabă, Ăia în Polonia ies în stradă pentru c-or fi neinformaţi. Şi, istericul suprem o fi Kader Arif, raportorul Parlamentului European care şi-a dat demisia tocmai pentru a demasca seria de abuzuri care se pun la cale în numele drepturilor de proprietate intelectuală:
Kader Arif a declarat că “nu a mai văzut niciodată până acum asemenea manevre” din partea oficialilor care pregătesc tratatul. Acest acord internaţional a fost semnat de 22 de state ale Uniunii Europene (UE), însă, pentru a intra în vigoare, este necesar ca tratatul să fie ratificat de Parlamentul European (PE). O dezbatere în acest sens este programată în iunie. Arif a criticat dur eforturile depuse în vederea avansării unor măsuri înainte ca dezbaterile să aibă loc.
“Acest acord poate avea consecinţe majore asupra vieţii cetăţenilor”, scrie Arif. “Cu toate acestea, se face totul pentru a împiedica PE să îşi spună cuvântul. Vreau să lansez un semnal de alarmă puternic opiniei publice despre această situaţie inacceptabilă. Nu voi lua parte la această mascaradă“, subliniază el. (Mediafax)
Şi, normal, merge şi o diversiune. În acelaşi interviu, Vreme bagă veşnica perdea de ceaţă cu Estul “periculos”:
„Acest acord va fi votat de Parlamentul European, ap