Oamenii de afaceri care au participat la World Economic Forum (WEF) de la Davos au încercat să demonstreze că nu îşi merită nedoritul renume de a fi acel un procent din populaţie, adică privilegiaţii, împotriva cărora protestează în ultima vreme din ce în ce mai mulţi oameni.
Un studiu realizat recent de compania de relaţii publice Edelman arată că încrederea în directorii generali a scăzut cu 12%, ajungând la 38%. Acesta este cel mai mic prag atins în ultimii nouă ani. Încrederea în reprezentanţii guvernelor este şi mai redusă, de doar 29%. „Afacerile sunt acum mai bine văzute decât guvernele în ce priveşte posibilitatea de a conduce către ieşirea din criză. Însă balanţa trebuie să se încline astfel încât afacerile să fie văzute atât ca o forţă a binelui, cât şi ca un motor pentru profit”, a spus Richard Edelman, citat de CNBC.
Citeste aici despre planurile miscarii Occupy pentru 2012
Companiile trebuie să fie „responsabile social”
Scăderea cheltuielilor şi creşterea impozitelor, ca măsuri impuse de guverne pentru a ameliora criza datoriilor, au provocat proteste împotriva celor privilegiaţi, iar acum senior managerii de la WEF caută măsuri pentru soluţionarea tulburărilor sociale.
„Poziţia de CEO este un job mai important decât oricând, dat fiind că directorii executivi trebuie să îndeplinească cerinţele deţinătorilor de acţiuni şi ale lumii în general. Toţi clienţii mei ştiu că orice companie trebuie să fie responsabilă social. Multe companii nu recunoşteau asta în urmă cu ceva timp, însă acest lucru este acum o miză importantă pentru toate companiile”, a spus Mark Penn, CEO la compania de relaţii publice Burson-Marsteller.
Liesel Pritzker, moştenitoarea averii corporaţiei hoteliere Hyatt și care este implicată într-o instituţie educaţională caritabilă, a spus în cadrul unei conferinţe asupra trendurilor în