USL Timiş a organizat, sâmbătă, mitinguri antiguvernamentale în Timişoara şi în oraşul Deta, la care au participat, potrivit organizatorilor, circa 6.000 de persoane, dintre care peste 4.500 au fost prezente în Piaţa Unirii din oraşul reşedinţă de judeţ.
La manifestaţia organizată de USL s-au alăturat sindicatele, militarii rezervişti, sute de pensionari, revoluţionari.
Oamenii au scandat lozinci antiprezidenţiale şi antiguvernamentale, iar vorbitorii au punctat faptul că drumul spre care se îndreaptă România, sub conducerea celor din arcul guvernamental, este unul ''spre dictatură, marcat de sărăcirea populaţiei şi de dispreţul cu care sunt trataţi cetăţenii ţării de către actuala Putere''. Vorbitorii au susţinut că nici presa nu mai este liberă şi că "este lăsată să vorbească pentru a fi înregistrată şi şantajată, ulterior".
Cine au fost politicienii prezenţi la protest
La protestul din Timişoara au fost prezenţi liderii judeţeni ai celor trei partide din USL, Nicolae Robu (PNL), Maria Grapini (PC) şi Titu Bojin (PSD), europarlamentarul PNL Cristian Buşoi, deputatul Horia Cristian, dar şi stafful celor trei filiale politice.
Nicolae Robu a afirmat că în Timiş nu există "cod portocaliu" şi că "se încearcă" o manipulare a opiniei publice potrivit căreia "toţi politicienii sunt la fel''. ''Nu este adevărat! Noi (USL, n.r.) nu suntem la fel, Crin Antonescu nu va fi niciodată aşa cum este Traian Băsescu", a spus liderul PNL Timiş.
La îndemnul lui Cristian Buşoi, miile de oameni au păstrat un moment de reculegere în memoria actorului Emil Hossu, care a participat la mitingul USL din Capitală cu câteva zile înainte de a înceta din viaţă.
După ce manifestaţia din Piaţa Unirii a luat sfârşit, coloanele de manifestanţi au plecat în Piaţa Operei, unde "au fraternizat" cu cei care protestează acolo de