Domnul primar Simionescu a amânat proiectul prin care ar fi vrut să contracteze un împrumut de 10 milioane de dolari. După ce l-a considerat extrem de important, acum îl lasă pe altă dată. Sau poate îl abandonează de tot. Cine ştie?! Sau cine ştie ce alt primar va mai veni şi cine ştie ce i-o mai trece prin cap.
Cine poate şti ce e în capul primarului Simionescu şi în capetele consilierilor locali? Una auzim, alta se întâmplă! De 20 de ani "prosperăm" prin înţeleapta guvernare a social-democraţiei. Vede toată lumea de unde a plecat şi unde a ajuns Brăila.
Ce ne-a învăţat experienţa comunistă? Că falimentul, ţinut ascuns cu grijă, ţine ani întregi. Mai mult, când falimentul însuşi nu se mai suportă pe sine, vinovăţia întreagă este transferată în cârca unei persoane, care se nimereşte, care a fost insuficient de abilă de a se distanţa de momentul exploziei. Dar despre ideile care au condus la faliment, nimic! S-ar părea că nu suntem atenţi nici la ce spun guvernanţii, nici la ce fac. Cele mai frumoase şi gingaşe idei vin peste noi ca apele repezi de primăvară: libertate, egalitate, demnitate, dreptul la, dreptul la, dreptul la... Dar drepturile astea, scoase din hârtii şi transpuse în realitate, cam costă. Cât? Mult. Şi cine plăteşte? Gândirea firească spune că trebuie să plătească cel care consumă. Gândirea socialistă nu spune cine trebuie să plătească, dar are în vedere generaţiile care vor urma, într-o sărbătoare a adagiului "După noi, potopul". Dar uite c-am trăit s-o vedem şi pe asta: tinerele generaţii s-au născut, au crescut, dar au o mică observaţie de făcut: nu au niciun chef să plătească pentru nimeni. Blocaj! Am rămas fără banii altora.
Europa e devastată de acest mare carnaval al social-democraţiei. Această "religie" în straie noi a aruncat cu bani pe unde a apucat şi a avut interes interzicând două întrebări de bun simţ: cât s-a