Senatorul UDMR Gyorgy Frunda apreciaza ca greva parlamentara anuntata de USL nu este un demers democratic, ci doar o greseala politica. "Faci greva parlamentara sau boicotezi atunci cand nu ti se respecta drepturile parlamentare", considera acesta.
"Daca partidele de Opozitie nu participa la sedintele Parlamentului, unde coalitia de guvernare are majoritatea, atunci dupa parere mea gresesc pentru ca valideaza, prin neparticipare, orice decizie parlamentara a majoritatii. N-o sa poata influenta deciziile, pentru ca nu iau parte nici la lucrarile comisiilor, deci nu or sa aiba niciun fel de amendamente, iar majoritatea va putea adopta legile pe care le doreste.
Nu este un demers democratic, nu este o forma a statului de drept. Statul de drept inseamna sa stai in Parlament si sa participi la dezbateri. Mandatul este de 4 ani", a declarat Gyorgy Frunda pentru Ziare.com.
Senatorul UDMR a explicat ca un demers politic atat de radical ar putea fi justificat, dar in cu totul alte conditii.
"Faci greva parlamentara sau boicotezi atunci cand nu ti se respecta drepturile parlamentare, cand nu ti se acorda dreptul de a lua cuvantul, de a avea amendamente, cand nu se iau in considerare, atunci da. Dar fortarea alegerilor anticipate prin acest lucru mie mi se pare contraproductiv", a mai spus Gyorgy Frunda.
"Majoritatea ar trebui sa aiba inteligenta politica sa lase libere locurile Opozitiei in Birourile Permanente"
Pe de alta pate, intrebat cum va influenta o eventuala neparticipare la USL la constituirea Birourilor Permanente, despre care au vorbit mai ales unii reprezentanti ai PSD, senatorul a raspuns "Nicicum".
Confuzie in USL - nu se stie cum fac greva
"Cu exceptia presedintilor, care sunt alesi pe durata mandatului, Birourile Permanente se realeg la inceput de sesiune. Eu sper ca m