Gerul din aceste zile va fi urmat de ninsori abundente. Începând de joi, timp de şase zile, va ninge abundent. Singura regiune unde precipitaţiile vor fi sub formă de ploaie este Dobrogea. Cei mai afectaţi vor fi locuitorii din Oltenia, acolo unde stratul de zăpadă va trece cu siguranţă peste un metru grosime, iar în zona Subcarpatică va ajunge chiar la un metru şI jumătate grosime. Primele ninsori vor începe joi dimineaţă şI vor fi slabe cantitativ. Acestea se vor intensifica vineri, atunci când vor ajunge şI la Bucureşti, unde este posibil să se aştearnă un strat proaspăt de zăpadă de 30 de centimetri. Pe parcursul celor şase zile de ninsoare, este posibil că precipitaţiile să se transforme din ninsoare în lapoviţă şI mai apoi în ploaie.
În staţiunile montane, stratul de zăpadă proaspătă va creşte simţitor. La Straja, staţiunea ce pare a fi cea mai afectată, va ninge atât de mult încât peste zăpada de acum, deloc puţină, se va aşterne un strat proaspăt de zăpadă de aproape doi metri. În aceste condiţii, turiştii sunt sfătuiţi să urce în staţiunea hunedoreană numai cu telescaunul. O călătorie dus-întors costă 10 lei.
Prognoza meteo pentru următoarele trei luni
Pentru intervalul februarie – aprilie 2012, informaţiile de la Centrul European
pentru Prognoza Vremii pe termen mediu estimeaza pentru România că în luna februarie, temperaturile medii lunare ale aerului se vor situa în limite apropiate de mediile multianuale lunare în majoritatea regiunilor, exceptând unele areale din estul, sud-estul şi vestul ţării unde valorile termice pot fi peste normele climatologice. Cantităţile medii lunare de precipitaţii vor fi apropiate de normele climatologice în cea mai mare parte a ţării, iar local în vestul, nord-vestul şi centrul ţării acestea pot fi peste mediile multianuale lunare.
În luna martie, regimul termic mediu lunar al aerului va înreg