Bran, schiul s-a îmbinat bine cu tradiţia culinară. În weekend, pe pârtia Zănoaga, schiorii au savurat o zi de iarnă la munte, fără aglomeraţia din staţiunile consacrate. După o zi de alunecat pe schiuri sau snowboard, mulţi s-au înfruptat din bunătăţile tradiţionale preparate la baza pârtiei.
Pârtia Zănoaga din Bran este destul de cunoscută printre împătimiţii sporturilor de iarnă, chiar dacă nu se bucură de faima staţiunilor montane braşovene sau de pe Valea Prahovei. Tocmai din acest motiv, preţurile sunt mai mici. La fel şi coada la teleschi, astfel că turiştii au toate motivele să dea o tură, mai ales dacă nu sunt mari amatori de performanţă. „Este foarte frumoasă şi nu este atât de aglomerată”, este de părere Andrada Fliundra, Miss Turism România 2012. Tânăra din Ghimbav a fost una din sutele de turişti care s-au perindat în acest weekend pe pârtia din Bran. Pârtia este apreciată mai mult de începători, ba chiar are şi avantajul de a fi mai lungă decât Bradul. „E ok, e uşoară, probabil pentru începători, eu nu schiez, l-am adus pe ăla mic”, ne spune un tătic.
După câteva ture, turiştii sunt aşteptaţi la baza pârtiei cu bucate care îţi lasă gura apă. Gulaşul la ceaun a fost la mare căutare în weekend. „În ceaunul ăsta am pus 6 kg de ceapă, morcovi, ardei graşi, 4 kg roşii, paprika, boia”, ne spune unul dintre bucătari, cum se prepară ciorba scoasă la vânzare. Din compoziţie nu lipseşte nici carnea de porc, pătrunjelul şi cartofii. Ceaunul se lasă 4 ore pe foc, apoi este numai bun de servit.
Snow-tubbing pe pârtie specială
La Bran, amatorii de distracţie pot găsi şi o pârtie mai specială, pentru snow tubbing. „Este vorba despre un nou sport la pârtia Zănoaga: snow tubing, o pârtie făcută pe un vechi canal de apă, care a fost curăţat de mizerii”, ne spune Cătălin Rotaru, angajat centru închirieri.
Weekendul viitor, pe