O serie de articole publicate de cotidianul american New York Times despre condiţiile infernale în care sunt nevoiţi să lucreze muncitorii din fabricile furnizorilor chinezi care au contracte cu Apple pentru asamblarea unor produse precum iPhone sau iPad - dintre care cel mai cunoscut exemplu este Foxconn - au determinat jurnalişti ai altor publicaţii din SUA, printre care Los Angeles Times, Newsweek sau Forbes să se întrebe dacă utilizatorii elegantelor gadgeturi nu ar trebui să boicoteze produsele firmei, scrie The Guardian.
Articolele din New York Times şi apelurile la un boicot al produselor Apple sunt "un dezastru de PR" pentru companie, scrie publicaţia britanică.
Media a prezentat şi în trecut date despre condiţiile dificile de muncă din fabricile cu care Apple lucrează în China, însă articolele din New York Times, care prezintă pe larg noi date, citează mai multe surse şi arată că alte companii de IT americane au abordări diferite - care încurajează oferirea unor condiţii mai bune de muncă - au provocat un val de reacţii şi au atras atenţia asupra acestui subiect.
"Ar trebui ca Apple să fie boicotat de consumatori?", sună un editorial publicat de Los Angeles Times. Dan Lyons, un influent colaborator al DailyBeast şi Newsweek, scrie de asemenea un text devastator pentru Apple. "Este o barbarie", scrie el despre situaţia angajaţilor care lucrează pentru Apple în China.
"În cele din urmă vina nu este a Apple şi a celorlalte companii de electronice, ci a noastră, a consumatorilor. Şi în cele din urmă noi suntem cei care trebuie să cerem o schimbare." Şi Peter Cohan, care scrie pentru Forbes, îşi începe un articol punând în discuţie ideea unui boicot al produselor Apple. "Numărul celor care au murit pentru a asambla iPhone sau iPad este şocant de ridicat", spune el.
Una dintre cele mai îngrijorătoare probleme este desconsiderarea sănă