Liderii USL participă azi la o dezbatere intitulată \"Democrația română. Abuz politic și reacția cetățenilor\", organizată la Parlamentul European. Sursa: Vlad Stănescu
UPDATE 3: Românii care au ieşit în stradă nu protestează faţă de măsurile de austeritate luate din 2010, ci pentru o societate democratică, a declarat preşedintele Partidului Naţional Liberal, Crin Antonescu.
"Populaţia nu protestează împotriva măsurilor de austeritate luate din 2010, dintre cele mai dure din ţările Uniunii Europene, reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25 %, creşterea spectaculoasă a TVA - de la 19 la 24 % - îngheţarea pensiilor, oricum mici, şi multe alte măsuri dramatice. Românii nu au protestat atunci, protestează acum, nu pentru a cere recuperera acestor pierderi salariale, deşi sunt afectaţi, protestează acum pentru că, aşa cum afirmă aceşti protestatari, simt că singurul câştig cert al României, după 20 de ani, şi anume pentru că garanţiile pentru o societate democratică şi pentru un stat de drept, sunt în pericol", a spus liderul PNL.
UPDATE 2: "România a înţeles că UE trebuie să fie stabilă financiar, puternică şi competitivă şi pentru acest lucru fiecare stat membru trebuie să îşi ia măsurile necesare pentru a nu crea probleme suplimentare Uniunii Europene", a declarat ministrul muncii, Sulfina Barbu, la aceeaşi dezbatere.
Barbu a subliniat că guvernul României ''în consonanţă cu un acord semnat cu FMI, CE şi Banca Mondială" şi-a asumat măsurile de austeritate luate în ultimii ani. ''Referitor la reforme, aş aminti de Codul muncii: acesta era necesar şi din punctul nostru de vedere trebuia să venim cu o modificare pentru că el nu mai corespundea realităţii economice'', a spus Barbu.
În legătură cu iniţiativa guvernului de comasare a alegerilor locale şi parlamentare din acest an, ministrul Sulfina Barbu a menţionat că aceasta a fo