Daniela Andreescu solitică repunerea în funcția de șef al Secretariatului General al Guvernului. Sursa: AGERPRES
Fosta șefă a SGG a dat în judecată atât Guvernul României, prin premierul Emil Boc, cât și Agenția Națională de Integritate. Primele termene în procese au fost stabilite pentru 7, respectiv 23 martie, la Curtea de Apel București.
Andreescu contestă decizia inspectorilor de Integritate, prin care ea a fost declarată în conflict de interese, pe motiv că RAAPPS din subordinea SGG a închiriat mai multe spații comerciale unor rude de-ale sale.
Potrivit site-ului mediafax.ro, Andreescu susține că nu putea fi demisă în urma unui raport al ANI, ci numai după ce acesta era confirmat, definitiv și irevocabil, de către instanța de judecată.
Boc: Primul ministru are posibilitatea să demită orice demnitar pe care îl numeşte prin decizie
Premierul Emil Boc a declarat marţi că decizia de a o demite pe Daniela Andreescu din funcţia de secretar general al Guvernului a fost una corectă şi nu poate fi acuzat de abuz în serviciu atâta timp cât, ca prim ministru, are posibilitatea să demită orice demnitar pe care îl numeşte.
"Am înţeles că doamna Andreescu m-a dat în judecată. Eu cred că am luat o decizie corectă. Primul ministru are posibilitatea să demită orice demnitar pe care îl numeşte prin decizie. Am luat acea decizie în cunoştinţă de cauză şi considerând că în acel moment, în privinţa prejudiciilor de imagine pe care le-a adus Guvernului şi se pare şi din perspectiva conflictelor de interese confirmate de ANI, se impune schimbarea din funcţie a doamnei Andreescu”, a spus Boc la finalul şedinţei conducerii PDL cu grupurile democrat-liberale din Camera Deputaţilor şi Senat.
Primul ministru a precizat că în acest caz nu poate fi acuzat de abuz în serviciu atâta timp cât cel care numeşte are dreptul să şi revoce, iar demnitarii au un stat