“In momentul in care am plecat de la Linklaters am avut trei optiuni, insa ideea unui proiect pe cont propriu a fost exceptionala”, spune avocatul Adrian Bulboaca, care in urma cu cinci ani infiinta propria casa de avocatura, dupa o cariera indelungata in marile firme internationale.
Ultima casa de avocatura la care Adrian Bulboaca a lucrat inante de a crea propria casa de avocatura a fost Linklaters, care ulterior, in 2008, a decis sa inchida biroul din Romania. Decembrie 2006 a insemnat un moment de rascruce profesionala pentru Bulboaca.
“Aveam optiunea sa infiintez biroul DLA Piper din Bucuresti, sa ma alatur celor de la Tuca Zbarcea & Asociatii ori sa merg pe cont propriu. Am ales a treia solutie si bine am facut. Nu regret absolut nimic”, spune Adrian Bulboaca. In cazul in care ar fi ales a doua varianta, probabil ca numele casei de avocatura Tuca Zbarcea & Asociatii ar fi fost altul acum, afirma zambind avocatul.”Florentin (n.red.: managing partner la Tuca Zbarcea & Asociatii) imi e foarte bun prieten, ar fi fost extraordinar daca am fi lucrat impreuna, am facut armata la aceeasi unitate si in facultate am stat in aceeasi camera de camin. Modelul lor de business este potrivit, insa am avut nevoie de propria provocare”.
2011, cel mai bun an
Primul an de activitate pe cont propriu a fost si cel mai dificil pentru avocatul antreprenor Adrian Bulboaca, cand trebuia sa se impuna pe piata si sa organizeze propria firma. “A fost un an solicitant din punct de vedere administrativ. Din 2009 lucrurile s-au asezat, astfel incat am ajuns anul trecut la un nivel de maturizare foarte ridicat”.
Firma de avocatura a inregistrat anul trecut o crestere a cifrei de afaceri de circa 33%, iar profitul a avansat cu 25% fata de 2010, cu o marja cuprinsa in intervalul 50-55%. Ultimul an a fost cel mai bun ca nivel de facturare din istoria fi