Ştiai că frica este cel mai mare duşman al omului? Ne temem, printre altele, de viitor, de înălţime, de apă şi de bătrâneţe. Iată în ce mod te poate ajuta gândirea pozitivă să-ţi controlezi temerile!
Frica este consecinţa unui gând negativ care apare în minte atunci când imaginaţia scapă de sub control, afirmă Joseph Murphy în cartea „Puterea extraordinară a subconştientului“. Frica nejustificată trebuie controlată, deoarece stă la baza eşecurilor, bolilor şi relaţiilor dezechilibrate dintre oameni.
Citeşte şi:
Uleiul de peşte protejează viitorii copii de eczeme
Teama firească/teama nejustificată
Se spune că este absolut normal să ne fie teamă de înălţime şi de zgomot, deoarece fac parte din instinctul nostru de conservare. Restul temerilor, în schimb, ne sunt inoculate de ceea ce se petrece în jurul nostru. Dacă, de exemplu, pe fondul crizei economice ne vin în minte gânduri legate de pierderea locului de muncă, este bine să le eliminăm. Aceasta deoarece subconştientul este receptiv atât la sugestiile pozitive, cât şi la cele negative. Cu alte cuvinte, gândurile se depozitează în subconştient şi, în timp, devin realitate.
Gândeşte pozitiv!
Joseph Murphy afirmă că ne putem folosi de puterea extraordinară a subconştientului pentru a scăpa de frică. Iar acest lucru îl putem face prin controlul gândurilor. Ceea ce înseamnă că toate gândurile trebuie îndreptate către tot ceea ce este frumos, ba, mai mult, să ne aşteptăm mereu ca ceva bun să se întâmple. Explicaţia este că gândurile pozitive sunt creatoare, iar lucrurile în care credem cu ardoare pot deveni realitate. Prin urmare, dacă ne este teamă de eşec, trebuie să ne concentrăm asupra ideii de reuşită. Dacă ne este frică de boală, trebuie să ne imaginăm sănătoşi.
De asemenea, dacă ne temem de un lucru, putem învinge teama făcând lucrul respectiv. De exemplu,