În anul 2011, conform unui raport prezentat de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu, numărul intervenţiilor a fost de 4167, ceea ce a însemnat o medie de 11 intervenţii pe zi.
Cele mai multe solicitări au fost pentru cazuri asistate SMURD (3209), în timp ce în topul incendiilor pe primul loc la intervenţii s-au situat arderile necontrolate ( 421) al căror număr a crescut cu 72 de procente faţă de anul 2010.
Din topul intevenţiilor nu au lipsit incendiile simple, care, cu un număr de 260 de soliciări, ocupă poziţia a doua. „Podiumul” este completat de deplasările fără intervenţii, în număr de 115.
Pe de altă parte, giurgiuvenii care s-au ţinut de glume au folosit apelurile la 112 pentru a alarma degeaba echipajele de intervenţie, în 18 asemenea cazuri autospecialele ajungând la alarme false.
Preponderente au fost intervenţiile în mediul urban, în număr de 652, în timp ce în mediul rural s-a intervenit de 306 ori.
Pe timpul intervenţiilor, au fost protejate bunuri şi instalaţii în valoare de peste 42,255 milioane lei, iar pagubele produse au fost de aproximativ patru milioane de lei.
"O problemă pe care o avem de ceva timp este legată de cei de la ENEL, care, la solicitările noastre legate de întreruperea furnizării de energie electrică în zonele unde avem intervenţii, ne trimit să apelăm numărul de deranjamente al centralei lor, care se află la Bucureşti.
De multe ori, aceste întârzieri au însemnat importante pagube materiale, şi timpi de răspuns efectiv mult mai mari", declara, pentru Adevărul, lt. col. Emil Aposol, comandantul ISU "Vlaşca" Giurgiu