• Nici o firma in afara de Dalkia nu s-a oferit sa preia serviciul de termoficare de la CET
Ieri a fost termenul limita de depunere a ofertelor pentru concesionarea serviciului de termoficare din Iasi. Edilii vor sa scape de CET Iasi SA mai ales din cauza lipsei de rentabilitate. Oferte a depus doar firma Dalkia, care in acest moment a preluat activitatea CET pe perioada iernii. Intrucat nu au fost depuse cel putin trei oferte, municipalitatea se indreapta spre o procedura de negociere directa. Si cu cine altcineva decat filiala din Romania a firmei franceze Dalkia? Aceasta este o companie care activeaza in Romania din 1992, avand deschise filiale in judetele Prahova (Ploiesti si Brazi), Alba-Iulia si Tulcea. Compania este membra a Veolia Environnement, firma care s-a alaturat EDF (Electricite de France), lider mondial în ceea ce priveste electricitatea. In Romania, francezii se lauda ca produc cea mai ieftina gigacalorie, de care beneficiaza locuitorii orasului Ploiesti. Ei asigura caldura pentru 64 mii de apartamente in cele trei judete.
La Iasi, Dalkia ar trebui sa alimenteze aproximativ 54 mii locuinte, insa nu a scapat de imaginea unei firme tepare. Asta dupa ce reprezentantii Primariei Alba Iulia au declarat ca un contract semnat cu Dalkia s-a dovedit pagubos, in cele din urma. Edilii de acolo au spus ca firma trebuia sa intretina mai multe centrale termice montate in unitatile scolare. Dar nu au facut acest lucru, iar acum multe centrale nu functioneaza. Chiar si asa, Dalkia vrea sa recupereze suma de 3,3 milioane lei. In acest moment exista un litigiu intre parti.
• Nici o firma in afara de Dalkia nu s-a oferit sa preia serviciul de termoficare de la CET
Ieri a fost termenul limita de depunere a ofertelor pentru concesionarea serviciului de termoficare din Iasi. Edilii vor sa scape de CET Iasi SA mai ales