"Dosarul Năstase: un verdict cam nedrept" (Adevărul),"Grevă pe care ne-o permitem" (Gândul),"Guvernanţii închid gura protestatarilor cu o sută de lei" (Jurnalul Naţional).
Precedentul "Năstase", un avertisment pentru finanţările partidelor. Evenimentul Zilei anunţă că Adrian Năstase riscă să nu mai poată ocupa o funcţie publică, în cazul în care condamnarea primită, ieri, în dosarul „Trofeul Calităţii”, va rămâne definitivă şi irevocabilă.
"Dosarul Năstase: un verdict cam nedrept". Liviu Avram scrie în Adevărul că “sentinţa dată în dosarul „Trofeul Calităţii" surprinde printr-o oarecare discrepanţă a pedepselor acordate celor şase inculpaţi. Adrian Năstase a fost condamnat la doi ani de închisoare, faţă de şase-şapte ani, cât au primit ceilalţi participanţi. da, se poate spune că procesul a fost unul politic - dar în sens invers decât cel clamat de Năstase. În ultimă instanţă, politicianul a scăpat cel mai ieftin”.
Închisoarea, un şoc pozitiv pentru Năstase. Adevărul consemnează şi că analiştii politici cred că decizia de condamnare a lui Adrian Năstase este un act de curaj al justiţiei din România.
Statutul PSD îl salvează pe „condamnatul” Adrian Năstase. România Liberă observă că social-democraţii nu s-au gândit să includă în „legea" de funcţionare a partidului şi metode de sancţionare a membrilor care sunt condamnaţi pentru fapte de corupţie sau care, prin fapte de o gravitate similară, afectează imaginea formaţiunii. Situaţia este cu atât mai complicată cu cât Adrian Năstase nu este simplu membru al PSD, ci deţine funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional, forul de conducere al PSD în intervalul dintre două congrese.
"Greva pe care ne-o permitem" Rodica Ciobanu notează în Gândul că “un parlament cu opozanţi grevişti s-a mai văzut (chiar USL a făcut grevă neaccentuată la mai multe şedinţe ale Camerei), este perfect f