Bucataria italiana a reusit sa se impuna pe piata gastronomiei iesene prin rafinament, iar unele produse se prepara in acelasi local de circa 20 de ani. Este si cazul Scaloppine alla Pizzaiola, aflat in meniul Pizzeriei Italiene Via Margherita din 1993. "Am invatat reteta in urma cu mai mult de 14 ani, de la bucatarii italieni veniti la Iasi cand a fost infiintata pizzeria. Reteta originala a fost pastrata si, poate de aceea, produsul este foarte cautat", a sustinut doamna Mihaela, bucatar al Pizzeriei Italiene Via Margherita.
Scaloppine alla Pizzaiola se prepara din cotlet de porc, sos de rosii, mozzarella si oregano. "Cotletul se maseaza cu sare si piper, dupa care este fript in unt incins. Se adauga sos de rosii si se lasa putin la fiert, dupa care se adauga oregano. Se inveleste carnea in mozzarella si se gratineaza. Cand se serveste, se mai presara putin oregano", a explicat bucatarul Mihaela.
Sosul de rosii utilizat are, la randul sau, secrete. Sunt folosite rosii pasate, ceapa, morcov, piper, sare, busuioc si ulei de masline, in proportii cunoscute doar de bucatar. Scaloppine alla Pizzaiola se serveste cu o garnitura de cartofi pai. "Folosim cartofi de pe piata si nu cartofi congelati, din supermarket. O comanda dureaza cel mult 20 de minute, pentru ca nu utilizam nimic preparat anterior. Totul trebuie sa fie proaspat, iar acest lucru face produsul savuros cu adevarat", a adaugat bucatarul de la Pizzeria Italiana Via Margherita.
Recomandarea casei este aceea ca Scaloppine alla Pizzaiola sa fie insotit de un vin rose, fiind dat ca exemplu J.P. Chenet Grenache-cinsault.
Pizzeria Italiana Via Margherita este una dintre cele mai vechi din Iasi, fiind inaugurata in 1993 de patroni italieni. Situata pe strada Costache Negri, langa Liceul Vasile Alecsandri, pizzeria si-a pastrat de-a lungul timpului specificul, ofe