Alegerile pentru desemnarea membrilor Consiliilor profesorale din cadrul Universităţii „Ovidius" din Constanţa (UOC) s-au încheiat.
Potrivit Metodologiei de organizare a alegerilor în structurile şi funcţiile de conducere academică, membrii Consiliului facultăţilor sunt aleşi prin vot direct şi secret pentru o perioadă de patru ani, de către toţi membrii cu drept de vot din facultate. Până astăzi, fiecare facultate şi-a ales echipa de cadre didactice, urmând ca între 10 şi 20 februarie să fie ales Senatul UOC. Alegerile interne la unele facultăţi din cadrul UOC s-au lăsat cu... surprize nedorite, unii dascăli ne(mai)primind voturile colegilor pentru a putea face parte din structurile de conducere.
Printre surprize se numără faptul că decanul de la Litere, Adina Ciugureanu, şi şeful secţiei de Chirurgie din Spitalul Judeţean, Vasile Sârbu, cel care a înfiinţat Facultatea de Medicină, acum 21 de ani, nu au fost votaţi în consiliile profesorale de la facultăţi. La Litere, decanul a fost învins chiar de o asistentă universitară, la al doilea tur de scrutin, iar imediat după au început să curgă acuzaţii de nerespectare a procedurilor de vot.
„Există viaţă şi după funcţie"
Decanul Facultăţii de Matematică şi Informatică, prof. univ. dr. Wladimir Boskoff, este de părere că „o universitate ar trebui să aibă puterea să îşi aleagă persoanele din aceste consilii profesorale şi din Senat în linişte. Universităţile nu sunt producătoare de gălăgie precum partidele politice. Universităţile sunt producătoare de educaţie, de ştiinţă". Referitor la o eventuală miză a alegerilor în structurile de conducere, decanul subliniază faptul că membrii Consiliilor profesorale nu au nici un avantaj. „Nu există bani suplimentari.
Este o boală mentală. Venind din anii '90 în această universitate, printre primii veniţi, am fost în toate senatele şi consiliile profesora