Creată în 1994, cu capital german, SC "Carl Reh Winery" a produs vin în spaţii închiriate şi din struguri cumpăraţi de la terţe persoane. În anul 2000, investiţiile în valoa-re de 12 milioane euro ale patronului german, Reh Kendermann GmbH, au fost destinate replantării viei - 7 milioane euro, iar restul - construcţiei "Cramei Oprişor", din comuna omonimă.
Domnul Gabriel Roceanu, administrator al Cramei Oprişor şi director general al SC "Carl Reh Winery", ne-a declarat: "Avem un control deplin asupra calităţii strugurilor şi vinului. În prezent, 95% din producţia noastră de vin provine din strugurii din producţie proprie, iar 5% din struguri cumpăraţi".
După replantarea întregii suprafeţe viticole, pe terenuri găsite în paragină, planurile companiei pe termen mediu, de aproximativ 5 ani, prevăd extinderea suprafeţei viei de la 252 de ha, la 300. Capacitatea de producţie a "Cramei Oprişor", de 3 milioane litri/an (care va fi atinsă treptat, pe măsura extinderii viei), atinge, în prezent, 2,5 milioane litri. Pe termen lung, administratorul Gabriel Roceanu afirmă că strategia companiei prevede consolidarea afacerii, mai curând decât extinderea, proces care s-a derulat într-un mod susţinut până în 2009.
* Vinurile "Cramei Oprişor" - 40% la preţ premium şi superpremium
Noile vii sunt cu soiuri adaptate zonei tradiţionale româneşti - Tămâ-ioasa Albă, Feteasca Neagră - şi cu cele internaţionale - roşii care sunt apte pentru climatul continental-mediteranean.
Domnul Gabriel Roceanu afirmă: "Podişul Getic este binecuvântat din punct de vedere al climei pentru vinurile de soi. Lucrăm cu 90 de angajaţi integralişti şi cu 250 în regim part-time.
Vinurile premium şi superpremium ale "Cramei Oprişor" ocupă un procent de 40% din cantitatea produsă şi sunt distribuite prin magazine specializate, sistemul HoReCa.
Procentul de 60% din producţ