Muncitorii englezi sunt acum de patru ori mai productivi decât în 1952, la începutul domniei reginei Elisabeta a II-a. Timpul săptămânal de muncă a scăzut cu zece ore, însă a crescut şi nivelul de stres resimţit de angajaţi.
Un studiu realizat de Chartered Institute of Personnel and Development, o asociaţie profesională a specialiştilor în resurse umane, arată că producţia Marii Britanii a crescut de patru ori faţă de acum 60 de ani, deşi totalul timpului de muncă nu s-a redus semnificativ, fiind acum de 920 de milioane de ore pe săptămână. Rezultatele analizei citate de Bloomberg au fost publicate astăzi, câteva luni înainte de aniversarea în iunie a 60 de ani de domnie a reginei.
Citeste aici mai multe despre rata somajului in Marea Britanie
Numărul englezilor care caută locuri de muncă a ajuns la 5%, faţă de 2.2% în 1952. 52% dintre angajaţi sunt stresaţi. „Oamenii nu par mult mai fericiţi în ce priveşte munca lor şi mulţi prezintă simptomele stresului cauzat de muncă. Lecţia ultimilor 60 de ani este că o mai mare productivitate şi prosperitate nu sunt suficiente pentru a binele comun la locul de muncă sau în societate”, spune John Philpott, consilier economic al asociaţiei.
Numărul englezilor angajaţi în sectorul public a rămas de 6 milioane. În anii ’50, jumătate dintre funcţionarii publici erau angajaţi ai industriei naţionalizate şi ai corporaţiilor publice, acum cei mai mulţi lucrează în şcoli, spitale sau în administraţia locală.
Un studiu al companiei de resurse umane Reed a relevat o creştere de 9% în ianuarie faţă de anul trecut de locurilor de muncă în marketing, resurse umane, afaceri imobiliare şi vânzări.