Instanta suprema a amanat miercuri, la cel de-al 6-lea termen, audierea inculpatilor in procesul in care Monica Iacob-Ridzi si alte 11 persoane, intre care fosti consilieri, directori de achizitii si de buget, asociati de firme, sunt judecati pentru fraudarea Ministerului Tineretului si Sportului cu peste 2,7 milioane de lei.
Judecatorii ICCJ au acordat un nou termen pe data de 26 februarie in dosar dupa ce au constatat ca o serie de inculpati, cat si avocatii acestora nu s-au prezentat la proces.
Alexandru Chiciu, unul dintre cei doi aparatori ai fostului ministru, Monica Iacob Ridzi, spune ca decizia de amanare a magistratilor vine ca urmare a faptului ca trei dintre inculpati, respectiv Paul Diaconu, Dragomir si Mircea, au cerut termen, primul pentru angajarea de avocat, iar ultimii doi in cunostinta de cauza.
"Noi venim de la primul termen si vrem sa ne judecam. Scopul nostru este de a ne judeca, sa vedem ori e alba, ori e neagra. Noua nu ne plac aceste amanari. Noi avem probe despre care nu am vorbit pana acum", declara Alexandru Chiciu.
Totodata in ceea ce priveste faptul ca Monica Iacob Ridzi nu a dorit sa faca declaratii si si-a rezervat dreptul de a face acest lucru pe parcursul procesului, aparatorul Alexandru Chiciu spune ca nu a facut altceva decat sa respecte o ordine stabilita de instanta.
"Noi nu ne ferim sa dam declaratii sau de proces, dar exista o ordine fireasca, stabilita de instanta, si in momentul in care ne vine randul vom da aceste declaratii", mai spune Chiciu.
Fostul ministru al Tineretului si Sportului Monica Iacob-Ridzi si alte 11 persoane au fost trimise in judecata in acest dosar in 3 mai 2011. Judecata a inceput in septembrie 2011, iar de atunci magistratii instantei supreme au verificat regularitatea rechizitoriului trimis de procurorii anticoruptie.
Mo