Alexandru Dedu (40 de ani) şi-a intrat în rol de preşedinte la LPH şi propune măsuri îndrăzneţe pentru viitorul unei discipline în care am fost stăpânii lumii în urmă cu 40 de ani. Un campionat cu opt echipe la feminin şi opt la masculin încă din sezonul următor sunt, în viziunea fostul mare jucător, soluţiile pentru resuscitarea unor competiţii interne blazate.
Cum aţi primit propunerea de a fi şeful Ligii Profesioniste de Handbal?
Am primit un telefon în care am fost întrebat dacă vreau, dacă m-aş băga în aşa ceva. Nu a fost iniţiativa mea, ci a unui grup de oameni care nu m-au uitat, care au încredere în mine şi ştiu că n-am trecut ca raţa prin apă în handbal.
Care a fost motivaţia de a accepta postul?
Din punct de vedere financiar nu sunt nici sărac, nici bogat. Nu am acceptat pentru salarii sau beneficii, ci pentru a oferi ceva sportului care mi-a dat totul. Apoi am şansa de a avea o a treia carieră, după ce am avut performanţe ca jucător, iar ulterior şi în business.
În ultimii ani n-aţi mai fost implicat în handbal. Cum ar trebui să vă perceapă acum publicul, oamenii din
fenomen?
Ca pe un fost mare sportiv, care şi-a văzut de cariera lui cu corectitudine, apreciat în exterior. Iar ca şi preşedinte de Ligă, precum un om care vrea să fac lucrurile cât se poate de bine.
Sfaturi de la Mitică
Care sunt obiectivele din noua poziţie?
Ţinând cont că sunt un preşedinte interimar, personal îmi propun ca Liga să capete un statut juridic. Apoi, ne luptăm să avem propriul sediu, să punem pe picioare departamentele şi comisiile Ligii.
Intenţionaţi să staţi de vorbă şi cu omologul de la fotbal, Mitică Dragomir, pentru a cere anumite sfaturi?
Bineînţeles! Orice experienţă este bine venită, mai ales că fotbalul este organizat astfel de ani de zile. Liga Profesionistă de Fotba