În condiţiile în care Ungaria se confruntă cu o criză economică fără precedent, banii turiştilor români sunt extrem de importanţi pentru operatorii turistici din Ungaria.
Apele termale atrag în Ungaria, la tratament, mii de români. Aceştia vin să-şi trateze reumatismele, dar şi alte boli, pe tot parcursul anului. Băi termale amenajate, cu medici specialişti există în oraşe, unde centrele de tratament sunt frecventate de bolnavi din toată Europa. Însă ştranduri cu apă termală funcţionează în aproape toate localităţile mai mari din apropierea frontierei cu România. Românii merg la băile termale de dincolo de graniţă pentru că sunt mai ieftine.
Centrul Gyopárosfürdő Orosháza folosit la tratament şi recuperare
Una dintre destinaţiile preferate ale românilor este Centrul Wellness Orosháza-Gyopárosfürdő. Acesta este situat la o distanţă de aproximativ cincizeci de kilometri de la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu. Staţiunea este întinsă pe o suprafaţă de şase hectare şi este amplasată într-o rezervaţie naturală pe malul lacului Gyopáros şi se întinde pe o suprafaţă de 6.000 de metri pătraţi.
Băile de la Orosháza sunt cunoscute încă din anul 1869, când şeful medical regional din acea vreme, Laszlo Elek, a făcut primele analize la apa din lac şi la nămolul lacului, care erau folosite în tratamentul artritei. Apa celor trei lacuri cu efect curativ a atras localnicii din întreaga zonă, care au venit să-şi trateze sănătatea la Orosháza. În aceste condiţii, s-a dezvoltat Centrul Gyopárosfürdő, care în 1999 a primit recunoaşterea naţională de Centru Spa de categorie A. Un bazin cu apă termală curativă în aer liber este deschisă tot anul alături de piscine medicinale acoperite şi de piscine cu apă curativă pentru gimnastică medicală acvatică. Două izvoare termale furnizează apă la temperaturi între 40°C si 50°C pentru bazinele si piscinele terapeut