Finanţarea a fost obţinută de asociaţia Tăşuleasa Social.
Asociaţia Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa-Năsăud, cunoscută datorită proiectelor de mediu în care se implică, a câştigat o finanţare europeană de un milion de euro menită să identifice şi să găsească metode de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Naţional Munţii Călimani. Proiectul este finanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională. Valoarea se ridică la peste 4,5 milioane lei, iar proiectul va fi realizat pe durata a 27 de luni, până în ianuarie 2014.
"Cu 33% din banii pe care i-am primit vom face o mare campanie de conştientizare şi de informare, pentru că nu numai la Parcul Călimani, dar în România nu se cunoaşte care este rolul unui parc naţional, statutul unui parc naţional, la ce e bun, de ce ne iau pădurile, de ce nu ni le iau ş.a.m.d., pentru că acestea sunt problemele. Aproape toţi copiii pe care i-am avut (în tabăra Tăşuleasa din Munţii Călimani - n.r.) nici nu ştiu că au în capătul grădinii un parc naţional", a declarat preşedintele Asociaţiei Tăşuleasa Social, Alin Uhlmann Uşeriu, la conferinţa de lansare a proiectului. Fauna şi flora ce vor fi identificate pe raza parcului vor constitui subiectul unui manual ce va fi editat şi împărţit şcolilor din cele 22 de localităţi aflate în imediata vecinătate a acestei arii protejate. Parcul Naţional Călimani se întinde pe o suprafaţă de peste 24.000 hectare din patru judeţe: Suceava, Mureş, Harghita şi Bistriţa-Năsăud.
Finanţarea a fost obţinută de asociaţia Tăşuleasa Social.
Asociaţia Tăşuleasa Social din judeţul Bistriţa-Năsăud, cunoscută datorită proiectelor de mediu în care se implică, a câştigat o finanţare europeană de un milion de euro menită să identifice şi să găsească metode de conservare a speciilor şi habitatelor din Parcul Naţional Munţii Călimani. Proiectul este fin