În Ploieşti au fost aplicate amenzi încă de săptămâna trecută persoanelor care nu și-au curățat trotuarele din fața imobilelor de zăpadă și gheață, iar autoritățile locale continuă să transmită zilnic notificări asociațiilor de proprietari și agenților economici în acest sens.
În ciuda acestui fapt, în cartierul Bariera București, încălțămintea ar trebui înlocuită cu patine. Puține trotuare au fost curățate, locatarii preferând ca munca lor să o facă angajații Primăriei sau natura. „Eu nu înțeleg de ce nu vin muncitorii de la Serviciul de Gospodărire Urbană să curețe gheața de la scările noastre. Unde bate soarele s-a mai dezghețat, ceea ce e bine, dar seara, când se lasă frig se face din nou polei. Eu zic că de la Primărie ar trebui să se ocupe de treburile astea, nu cunosc să avem noi, locatarii, vreo obligație în acest sens", ne-a mărturisit Mircea Isopescu, ploieștean care locuiește în cartierul amintit mai sus și, care a rămas foarte surprins să afle că sarcina de a înlătura zăpada și gheața din fața blocurile este a asociațiilor de proprietari.
Pericolele sunt cu atât mai mari, cu cât în zonă sunt și o școală generală și grădiniță. Deși la unitățile de învățământ, aleile au fost curățate, în imediata vecinătate părinții și copiii se văd nevoiți să facă echilibristică pe gheață.
Din cauza poleiului, în ultimele zile, la Unitatea de Primiri Urgenţe din Ploieşti au sosit foarte mulţi prahoveni care au căzut pe gheaţă. „Media a fost, la fiecare 24 de ore din zilele cu zăpadă, de 70 de prezentaţi cu luxaţii, entorse şi fracturi. Foarte mulţi dintre ei au plecat acasă cu mâinile şi picioarele în ghips" ne-a declarat medicul Violeta Tănase.
Notificări și amenzi, la foc continuu!
Între 500 şi 1.500 de lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 şi 2.500 de lei pentru cele juridice sunt amenzile pe care le riscă cei care nu curăţă trotuare