La cateva luni de la plecarea din functia de director general adjunct al retelei de clinici si spitale Regina Maria, Sergiu Negut vorbeste intr-un interviu acordat Wall-Street.ro despre afacerile in care s-a implicat recent si despre avantajele, respectiv dezavantajele statutului de manager versus antreprenor.
„Am parasit de curand grupul Regina Maria, dupa 6 ani in care am trecut prin doua preluari, am crescut business-ul de vreo zece ori si am condus una dintre cele mai interesante transformari organizationale pe care le-a vazut piata”, spune Sergiu Negut (foto), anuntandu-si pozitia actuala de proprietar al buticului de consultanta SVP Consult.
Firma de consultanta o are inca din 2000, iar cu banii castigati in primii doi ani de activitate a reusit sa-si plateasca MBA-ul la INSEAD (Institutul European de Administrare a Afacerilor), una dintre cele mai prestigioase scoli de management din Europa.
In ianuarie 2006, dupa ce a lucrat intr-o compaie de logistica (Windmill International) si intr-o alta de biotehnologie (Amgen), Negut a ajuns la Centrul Medical Unirea/CMU (actualmente Regina Maria), care la vremea respectiva era formata doar din 8 clinici in Bucuresti.
Momentul sosirii sale in companie a coincis cu planurile fondatorului, medicul cardiolog Wargha Enayati, de a demara un proces de atragere de investitii. Procesul s-a finalizat la inceput de 2007, prin intrarea in actionariat a fondului de investitii britanic 3i Plc, care a preluat 48% din actiunile furnizorului de servicii de sanatate.
Alimentat de 3i Plc, CMU s-a extins rapid, bifand achizitii si in afara Capitalei. In februarie 2010, fondul de investitii american Advent International a cumparat 80% din actiunile CMU, restul titlurilor ramanand in mainile lui Enayati. In septembrie 2010, CMU a anuntat preluarea retelei Euroclinic, intr-o tranzactie de 30 de milioane de euro.