Cum majoritatea echipelor din Liga I sunt în cantonament în Antalya, reporterii ProSport au studiat timp de 10 zile modul în care lucrează antrenorii echipelor care se vor bate la titlu sau la un loc de cupă europeană în returul campionatului. Lor li se adaugă selecţionerul naţionalei, Victor Piţurcă, aflat deasemenea în cantonament cu tricolorii.
Nu ne-am propus să îl comparăm pe Ilie Stan cu Răzvan Lucescu, sau pe Liviu Ciobotariu cu Jorge Costa sau Victor Piţurcă. În rândurile ce urmează vrem să arătăm doar similitudinile şi diferenţele dintre metodele de lucru de la Steaua şi Dinamo, sau Rapid şi echipa naţională. Modul în care personalitatea unui antrenor îşi pune amprenta asupra unei formaţii şi cum sunt, de fapt, tehnicienii în timpul antrenamentelor de zi cu zi.
Calmul lui Ciobi
La antrenamentele lui Dinamo toată lumea lucrează în linişte deplină şi asta pentru că Liviu Ciobotariu este, de departe, cel mai calm tehnician din Liga I. Tehnicianul "câinilor" lasă doar pregătirea fizică în seama oamenilor din staff, iar în rest are control asupra tuturor acţiunilor din timpul şedinţelor de pregătire. La fel ca mai toţi tehnicienii din noul val, antrenorul lui Dinamo foloseşte metode noi de antrenament în care şi exerciţiile fizice sunt făcute tot cu mingea. Un mare avantaj al lui Dinamo şi, implicit, al lui Liviu Ciobotariu este că are în lot un grup de jucători cu mare experienţă, cum ar fi Dănciulescu sau Cătălin Munteanu. Cei doi îşi însuşesc în multe momente ale antrenamentelor rolul de antrenor şi îi ajută cu explicaţii pe fotbaliştii mai tineri sau pe cei nou-veniţi.
Răzvan, mână de fier
Într-un grup în care există fotbalişti precum Dani Coman, Daniel Pancu sau Dan Alexa trebuie un antrenor cu personalitate. George Copos l-a nimerit perfect în persoana lui Lucescu junior, ia