"Ce efecte are greva USL" (România Liberă). "Începe marea renegociere cu FMI" (Jurnalul Naţional)."Statisticile internaţionale îi contrazic pe bancheri" (Ziarul Financiar). "Fiii gerului fac 8 km pe zi la -18 grade Celsius" (Evenimentul Zilei).
Puterea pierde Senatul. Adevărul scrie că Coaliţia de guvernare nu-şi mai poate aprobă legile în Senat, chiar dacă are o majoritate la limită. Prezenţa integrală a senatorilor PDL, UDMR şi UNPR este imposibil de asigurat
"Ce efecte are greva USL". În România Liberă citiţi dspre cele două Camere că s-au reunit în sesiune, dar doar pentru a-şi alege conducerile şi pentru a vorbi, pe holuri sau în faţa camerelor tv, despre aşa-zisa grevă parlamentară a opoziţiei. Reprezentanţii USL au venit în prima zi a sesiunii parlamentare pentru a-şi propune oamenii în conducerile celor două Camere: vicepreşedinţi, chestori şi secretari. Şi pentru a lăsa să se înţeleagă că nu sunt dispuşi să renunţe, pe perioada grevei, nici la deplasările în străinătate.
"Asemenea străzilor, întreaga viaţa publică românească pare a fi îngheţată" notează Vlad Nistor în Evenimentul Zilei. “Opoziţia părea că se află pe punctul de a face un pas important în confruntarea politică, demisia tututror deputaţilor şi senatorilor USL din Parlamentul României. Din nefericire Opoziţia nu a făcut decât o jumătate de pas înainte prin retragerea din Parlament, cu renunţarea la toate drepturile salariale şi la celalalte beneficii ale calităţi de parlamentar, în speranţa unei repoziţionări a actualei puteri, în speranţa declanşării alegerilor anticipate. Oare cine şi cum v-a sparge gheaţa?”
Între timp, s-a petrecut a 20-a zi de protest în Piaţa Universităţii, la –20 grade Celsius. Jurnalul Naţional notează că au venit vreo o sută de curajoşi, dotaţi cu o staţie de amplificare portabilă şi două boxe pentru ca scandările antiprezidenţiale să se aud