Patru din zece părinţi din întreaga lume spun că este mai uşor să programeze o întâlnire la serviciu decât să îşi facă timp pentru propriii copii, iar opt din zece consideră că din cauza presiunilor cotidiene copiii nu au suficient timp pentru a fi "doar copii", rezultă dintr-un raport global.
"Raportul Global privind Spiritul Copilăriei", publicat joi de OREO şi Ipsos Public Affairs, indică faptul că din România în Polonia şi din Portugalia în Venezuela, spiritul copilăriei este în pericol, majoritatea părinţilor chestionaţi considerând că generaţiile de copii din ziua de azi cresc mai repede decât cele anterioare.
Opt din zece părinţi din România cred că cei mici ar trebui să aibă mai mult timp pentru a fi "doar copii", dar acest lucru nu se întâmplă, în special din cauza presiunilor cotidiene. De fapt, patru din zece părinţi din întreaga lume spun că este mai uşor să programeze o întâlnire la serviciu decât să îşi facă timp pentru propriii copii.
Unii părinţi ar da o parte din salariu pentru a avea parte de mai mult timp alături de copiii lor
"Ideea că spiritul copilăriei este în pericol este adevărată nu doar pentru copii, ci şi pentru adulţi. Părinţii de pretutindeni tânjesc după acea voie bună care îi caracteriza pe când erau copii. De fapt, majoritatea părinţilor din toată lumea (59 la sută), inclusiv 81 la sută din România, spun că nu se distrează în fiecare zi şi 54 la sută din toată lumea spun că trăiesc rar sentimente de bucurie, precum cele din copilărie. România prezintă cel mai ridicat procentaj în rândul tuturor părinţilor chestionaţi care spun că nu se distrează în fiecare zi", se arată în raport.
Deşi spiritul copilăriei în rândul părinţilor poate fi în scădere, deoarece majoritatea acestora nu petrec timp distrându-se în fiecare zi, dorinţa lor de a-şi petrece timpul distrându-se cu copiii nu este în scădere. @N_P