Autorităţile au anunţat că 70 de mii de români care primeau ajutoare sociale nu le mai primesc fiindcă nu şi-au plătit impozitele. Ei reprezintă 10% din totalul beneficiarilor de prestaţii de acest fel, potrivit Ministerului Muncii.
Până la data de 31 ianuarie, toţi primarii au avut obligaţia să transmită Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială, situaţia beneficiarilor de ajutoare sociale-venit minim garantat, alocaţia de susţinere a familiei şi indemnizaţia de creştere a copilului- care nu şi-au plătit impozitele locale. Aşa s-a stabilit ca judeţele în care există cel mai mare număr de restanţieri sunt: Mureş, Dolj şi Bacău, iar în capitală aproape 8% dintre beneficiari au datorii la primărie.
Conform legii, toţi cei care au restanţe la plata impozitelor locale ies din plată începând de pe 1 februarie. Dacă persoanele vizate îşi achită dările în maximum 5 luni de zile şi aduc dovada plăţii la ghişeele administraţiei, ele vor fi repuse în drepturi şi vor primi inclusiv banii din urmă. În caz contrar, acele persoane nu vor mai primi niciodată prestaţii sociale. Specialiştii de la Bucureşti vor verifica, în perioada următoare, dacă datele transmise de primării coincid cu cifrele din registrele din ţară. Edilii locali care nu au trimis datele corect, riscă amenzi de până la 5.000 de lei.
Google, condamnată pentru abuz de poziţie dominantă de către un tribunal francez fiindcă serviciul Maps este gratuit şi afectează concurenţa.
Davos-ul elveţian s-a încheiat. De joi începe "Davos"-ul românesc.
Autoliv dezvoltă în Covasna o nouă fabrică de volane auto unde va angaja 600 de oameni. Jurnal economic cu Raluca Pantazi
Autorităţile au anunţat că 70 de mii de români care primeau ajutoare sociale nu le mai primesc fiindcă nu şi-au plătit impozitele. Ei reprezintă 10% din totalul beneficiarilor de prestaţii d