După ce la sfârşitul anului trecut s-a inaugurat în apropiere de râul Dâmboviţa atractiva structură îmbrăcată în sticlă verde, actualul sediu al Bibliotecii Naţionale, o investiţie de 100 de milioane de euro, acum urmează ca Bulevardul Unirii să primească un alt accesoriu: un ponton plutitor de care să fie ancorate ambarcaţiuni.
AdministraŢia Naţională "Apele Române" scoate la licitaţie atribuirea contractului de închiriere a unui teren de 900 de metri pătraţi, ocupat de luciul de apă al albiei râului Dâmboviţa, spre colţul dinspre Bulevardul Unirii şi Biblioteca Naţională pentru amplasarea unui ponton plutitor, de care să fie ancorate în scop expoziţional ambarcaţiuni de mici dimensiuni pentru o perioadă de trei ani, potrivit unui anunţ al companiei.
În ultimul an zona Pieţei Unirii a fost cosmetizată în urma unor investiţii de 150 de milioane de euro.
Atractivitatea zonei a fost sporită de noul sediu al Bibliotecii Naţionale, pentru care lucrările au demarat în 2009 şi a fost deschis în decembrie anul trecut. Asta după ce Biblioteca Naţională a fost o ruină timp de aproape 20 de ani.
Mai mult, o altă clădire din zonă, magazinul universal Cocor a trecut printr-un "facelift" de 25 de milioane de euro, după ce timp de aproape 40 de ani afişase o faţadă prăfuită. Şi magazinul Unirea s-a reinventat. Noii chiriaşi Zara şi H&M au amenajat faţada exterioară a magazinului.
Pentru a împrospăta şi mai mult imaginea zonei, un grup lituanian a investit circa 11,5 milioane de euro în realizarea hotelului Europa Royale cu 90 de camere, proiect la parterul căruia a fost deschis până în prezent un magazin Drogerie Markt. Cu o lungime de circa 3,5 kilometri între Piaţa Constituţiei şi Piaţa Alba Iulia, Bulevardul Unirii din Bucureşti este una dintre cele mai scumpe zone din oraş.
Cele aproximativ 6.000 de apartamente situate pe Bulevardul U