Călătorii care așteaptă trenul în eurogara din Drobeta Turnu Severin sunt nevoiți să suporte temperaturi aproape la fel de mici ca afară. Pe timpul nopţii, căldura este furnizată foarte puţin, iar ziua, în funcţie de cum ajung trenurile în gară. Căldura se dă cu porţia încă din luna octombrie.
Ieri-dimineață s-au înregistrat -16 grade Celsius afară, în timp ce în sala de aşteptare erau -10. Călătorii abia îşi mai simțeau mâinile şi picioarele.
„Este foarte frig, nu mă aşteptam să intru aici şi să îngheţ. Nu este normal ca într-o gară atât de mare şi de frumoasă să nu fie căldură. Avem pretenţii, la cât de mult a costat“, a spus un călător.
Din cauza temperaturilor scăzute, și trenurile au avut întârzieri, astfel încât oamenii au fost nevoiți să aștepte și trei ore în frig. Chiar dacă s-ar furniza căldură, sala ar fi greu de încălzit pentru că este foarte mare, iar caloriferele sunt prea mici şi prea puţine.
„Caloriferele astea mici nu ar avea cum să facă faţă, având în vedere că sala este imensă, dar măcar dacă ar fi calde, ne-am încălzi şi noi mâinile pe ele. Asta e ţara în care trăim şi, dacă nu ne convine, nu avem decât să plecăm, nu? Chiar dacă vor să facă economie, ar trebui totuși să se gândească și la sănătatea noastră“, a spus un alt călător.
Deși eurogara a costat aproximativ șase milioane de euro, se pare că în proiectul de reabilitare nu a fost inclusă și centrala, care este tot cea veche şi funcţionează cu o singură pompă. Reprezentanţii gării nu au dorit să explice cât timp vor mai fi nevoiţi călătorii să aştepte trenul în ger, dar, în schimb, i-au ameninţat pe jurnaliști.
„În gară nu este chiar atât de frig, dar, dacă încercaţi să mă pozaţi sau să mă filmaţi, nu mai daţi pe aici, am eu grijă de asta!“, a spus un reprezentant al Gării din Severin.
Lucrările pentru eurogara din Severin au demarat în vara anului 2004 și