Ce se întâmplă la societatea „Pro Roman“ SA, care administrează parcul industrial de la fostul producător de autocamiane, capătă accente comice, dacă nu ar ridica semne de întrebare.
Conform minutei sentinţei civile nr. 54/C, „ Dispune înscrierea în Registrul Comerţului a intervenientei Asociaţia Pro Braşov ca acţionar al SC Pro Roman SA, cu o cotă de 80%din capitalul social al acestei societăţi şi a Universităţii Transilvania cu o cotă de 2% din capitalul social al SC Pro Roman SA, urmând a se menţiona următoarea structură a capitalului social al SC Pro Roman SA: 80% din capitalul social pentru Asociaţia Pro Braşov, 2% din capitalul social pentru Universitatea Transilvania, l8% din capitalul social pentru «Alţi acţionari»“. Mai mult, instanţa constată şi nulitatea acţiunilor la purtător deţinute de Bălan Roxana (care reprezintă interesele lui Ioan Neculaie).
Culmea! Şefa Registrului Comerţului, Irinel Păsculeţ, remite instanţei o adresă prin care solicită să i se comunice cum să facă această înscriere a acţionariatului. Potrivit unor martori aflaţi în sala de judecată, magistratul ar fi spus, ironic, „cu pixul…“.
Este cel puţin suspect modul cum s-a lucrat la Registrul Comerţului. Preşedintele „Pro Braşov“, Ioan Olaru, o acuză pe Păsculeţ că toate „greşelile“ au fost făcute în interesul lui Ioan neculaie.
Din acest, spre finalul anului trecut, Olaru a formulat o plângere penală şi împotriva şefei Oficiului Registrului Comerţului, acuzată de „abuz în serviciu contra intereselor persoanelor“. Totul s-a întâmplat după ce Asociaţia „Pro Braşov“ a fost înscrisă în Registrul Acţionarilor nu cu 80% din acţiuni, aşa cum cerea sentinţa definitivă, ci cu… zero acţiuni şi aport la capitalul social, în contexult în care Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis păstrarea sentinţei care îi anula lui Ioan Neculaie dreptul de proprietate asupra pachetulu