Informaţiile pe care le includeţi în CV trebuie selectate astfel încât să atragă atenţia angajatorului într-un mod pozitiv
Deseori, CV-urile conţin informaţii neimportante, care îl încarcă fără rost şi duc la dezavantajarea candidatului
Prezentarea CV-ului este departe de a fi un detaliu simplu. Informaţiile pe care le includeţi trebuie selectate astfel încât să atragă atenţia angajatorului într-un mod pozitiv. Un document prea lung, paragrafe care nu sunt corect aliniate, informaţii cu caracter personal sau precizarea pretenţiilor salariale pot reprezenta minusuri ale CV-ului dumneavoastră.
Deseori, CV-urile conţin informaţii care fie nu sunt primordiale şi îl încarcă fără rost, fie dezavantajează candidatul, ceea ce duce la respingerea lui. Pentru a evita această situaţie, specialiştii în HR de la portalul recrutăm.ro ne recomandă de ce trebuie să ţinem cont în redactarea CV-ului şi, mai ales, ce informaţii trebuie evitate.
Un titlu banal
Intitularea CV-ului simplu "CV" sau "Curriculum Vitae" este inutilă şi nu vă individualizează deloc. Optaţi pentru un titlu personalizat cu numele vostru şi postul pentru care candidaţi sau domeniul/activitatea pe care o urmăriţi.
Informaţii cu caracter foarte personal
Singurele informaţii personale esenţiale în CV sunt: numele şi prenumele, adresa, contactul telefonic şi e-mailul. Sexul, vârsta şi naţionalitatea sunt opţionale, însă starea civilă, data naşterii sau orientarea religioasă sunt inutile.
De asemenea, aveţi grijă ca adresa dumneavoastră de e-mail să nu conţină informaţii ce vă pot pune într-o lumină proastă. Cea mai bună alegere este cea formată din prenume şi nume.
Experienţele inutile
Dacă aveţi o experienţă profesională de peste cinci ani, nu mai are rost să includeţi în CV şi job-urile mărunte din timpul facultăţii. Co