În economie, ca şi în războaie, aeroportul are o importanţă strategică. Asemenea comandanţilor de armate, investitorii circulă nu cu maşina, ci cu avionul, aşa că până la brevetarea teleportării, aeroportul va sta întotdeauna primul în calea banilor. Dacă se va menţine funcţional!
Primarul Ilie Bolojan acuză conducerea Consiliului Judeţean că proasta întreţinere a infrastructurii şi managementul defectuos al Aeroportului îngreunează eforturile de dezvoltare a oraşului. "Sunt lucruri pe care până acum le-am tot spus în privat, dar nu m-a luat nimeni în seamă", declară Bolojan, în premieră.
Primar cu atitudine
Relansarea economică a unui oraş e chestie de strategie. Doar acţiunea simultană a mai multor factori pot transforma un eşec într-un succes. Dacă obiective precum reindustrializarea, modernizarea infrastructurii şi îmbunătăţirea serviciilor oferite orădenilor sau promovarea obiectivelor turistice mai stau încă în puterea municipalităţii, relansarea aeroportului ţine exclusiv de Consiliul Judeţean. "Oraşul a pierdut foarte multe oportunităţi pentru că nu are un aeroport funcţional. Aceasta e una din principalele probleme pe care ni le ridică potenţialii investitori", spune primarul Ilie Bolojan (foto).
Edilul e atât de convins că aeroportul poate aduce avantaje oraşului încât se declară dispus să-l preia la Primărie. "Dacă nu se întâmplă în continuare nimic, la momentul potrivit chiar îl vom cere. Acum suntem prinşi cu alte probleme, precum spitalele sau termoficarea, dar dacă nu vom avea de ales va trebui să luăm atitudine".
Se putea!
Primarul afirmă că reuşitele preşedintelui CJ, Radu Ţîrle, precum inaugurarea noului terminal de pasageri şi promisiunea de atragere a peste 20 milioane de euro pentru extinderea pistei, promisiune primită în schimbul trecerii la PDL, nu aduc în sine niciun câştig oraşului. "La Aeroport, problema n