Elena Băsescu a vorbit din nou în plenul Parlamentului European. Să-i dăm şi noi cuvântul:
“În urma cu 15 ani existau aproximativ 200 de licee agricole în România, iar astăzi nu mai sunt decât 22. Reducerea numărului lor are loc în condițiile în care în România 35% din populația activă lucrează în agricultură. De aceea, desființarea școlilor de specialitate în ultimii ani reprezintă, după părerea mea, o parte a problemei. Tinerii s-au îndreptat în număr mare către universități, ceea ce a dus la o inflație de diplome, mai ales în domenii ca Drept și Economie. Nu spun că este un lucru rău, dar uneori e nevoie de muncitori ca tâmplari, electricieni, instalatori și nu-i mai poți găsi astăzi în rândul populației tinere. Cred că această situație reprezintă un semnal de alarmă”.
Vă sună cunoscut? Vă mai amintiţi de maieutica dintre Liiceanu, Pleşu, pe de o parte, şi preşedintele Traian Băsescu, pe de alta, despre rolul tinichigiului în societatea modernă şi indicaţiile preţioase date chelnerilor pentru a fi profesionişti ai servitului? Poate EBA a dorit să fie în consonanţă cu Elena Udrea, care a cerut PSD şi PNL să-i trimită la muncă pe protestatarii din Piaţa Universităţii. Sau filosofez prea mult?
Elena Băsescu a vorbit din nou în plenul Parlamentului European. Să-i dăm şi noi cuvântul:
“În urma cu 15 ani existau aproximativ 200 de licee agricole în România, iar astăzi nu mai sunt decât 22. Reducerea numărului lor are loc în condițiile în care în România 35% din populația activă lucrează în agricultură. De aceea, desființarea școlilor de specialitate în ultimii ani reprezintă, după părerea mea, o parte a problemei. Tinerii s-au îndreptat în număr mare către universități, ceea ce a dus la o inflație de diplome, mai ales în domenii ca Drept și Economie. Nu spun că este un lucru rău, dar uneori e nevoie de muncitori ca tâmplari, electricieni, ins