Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) susţin că, în dosarul furtului maşinii lui George Becali, nu poate fi vorba de sechestru de persoane, din moment ce hoţii au mers de bunăvoie la barul unde au fost \"interogaţi\" de europarlamentar şi de gărzile sale de corp.
În octombrie anul trecut, Becali şi gărzile sale de corp, Ştefan Dediu, Otto Zmărăndescu, Marcel Popa şi Niculaie Dumitraşcu, au fost achitaţi. "(…) ipoteza judiciară dedusă judecăţii prin rechizitoriu în sensul că cele trei părţi vătămate ar fi fost sechestrate timp de aproximativ două ore în barul situat în satul Pipera este lipsită de orice suport probator, conducerea şi rămânerea în localul amintit a părţilor vătămate având loc cu consimţământul acestora", arată judecătorii în motivare.
Ameninţări sub formă de morală
Magistraţii consideră discuţia avută de Becali şi cei trei hoţi în localul cu pricina drept "discuţii moralizatoare" ."Toate aceste activităţi s-au petrecut în timp ce părţile vătămate consumau cafea, apă şi băuturi alcoolice, într-un interval de circa 30-35 de minute, împrejurări de fapt incompatibile cu lipsirea de libertate", arată judecătorii în motivare.
Europarlamentarul a fost achitat pe 19 octombrie 2011, împreună cu cele patru gărzi de corp ale sale, în dosarul sechestrării a trei hoţi ce au furat autoturismul acestuia. În acest dosar, Becali a fost arestat preventiv aproape trei săptămâni, în aprilie 2009.
Hotărârea ÎCCJ nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Completul de 5 Judecători.
A sechestrat hoţii
George Becali a fost trimis în judecată, pe 16 octombrie 2009, pentru trei infracţiuni de lipsire de libertate. Potrivit procurorilor, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie, Dediu Ştefan, Zmărăndescu, Mila, Dumitraşcu şi Popa, instigaţi de Gigi Becali, "acţionând împreună şi folosind