Sistemele de livrare a căldurii, a apei calde și a energiei electrice ale ţării rezistă cu bine, cel puţin până acum, la viscolul şi gerul care ne-au lovit în ultimele zile, în ciuda faptului că lucrările de modernizare mai au până vor fi finalizate. Sursa: REUTERS
În afară de câteva avarii izolate la reţelele de distribuţie a energiei termice şi a energiei electrice, care au fost repede remediate, nu au existat probleme deosebite.
Una dintre cele mai grave avarii s-a produs la Râmnicu-Vâlcea, când o conductă de apă caldă a cedat din cauza gerului şi a vechimii şi a lăsat fără căldură şi apă caldă aproape 80.000 de oameni. Acum însă, livrarea de apă caldă şi căldură se desfăşoară în condiţii normale, după ce echipele de intervenţie ale CET Govora au remediat avaria în ziua în care aceasta s-a produs.
Reţeaua de furnizare a energiei electrice
Până acum, se pare că ar exista aproape zece localităţi din ţară care ar fi parţial afectate de întreruperi în furnizarea de energie electrică, potrivit reprezentanţilor Electrica, care nu au nominalizat localităţile respective. Totuşi, problemele nu sunt grave iar remedierea lor nu va dura mult timp.
Potrivit reprezentanţilor Enel, în prezent nu există avarii majore în niciuna din zonele în care operează compania. Zonele respective sunt Bucureşti, Ilfov, Giurgiu, Constanţa, Tulcea, Călăraşi şi Slobozia.
Alimentarea cu gaze naturale
În ciuda unui consum de gaze ajuns la un maxim istoric, de aproape 73 milioane metri cubi pe zi, şi a scăderii de presiune în conductele de transport, nu există nici aici probleme majore. Rezervele de gaze ale ţării sunt la cote normale, iar şansele ca acestea să se termine până pe 15 martie, când se termină procesul de scoatere din depozite, sunt zero, potrivit unor surse din piaţă.
Potrivit oficialilor Ministerul