Incidentele violente de aseară, petrecute la Port Said, în urma unei partide dintre grupările de suporterii ai echipelor Al-Masry şi Al-Ahly, au provocat moartea a peste 70 de persoane - un bilanţ dureros. Nu este însă pentru prima oară când se moare pe stadion. Sursa: Mirror
Violenţele au izbucnit după un meci de fotbal în cadrul campionatului naţional între echipa Al-Ahly din Cairo şi cea locală Al-Masry. Suporterii i-au bătut şi pe jucători şi pe antrenorul portughez al echipei Al-Ahly, care a pierdut în deplasare cu scorul 3-1.
În America de Sud, anii '60 au reprezentat o perioadă neagră în privinţa siguranţei de pe stadioane. La partida dintre naţionalele din Peru şi Argentina, disputată la Lima, în 1964, 318 suporteri au murit şi 500 au fost rănite grav, după ce protestele fanilor peruani, iscate în urma unui gol anulat al favoriţilor. În 1968, în derby-ul argentinian dintre Boca Juniors şi Rever Plate, 74 de fani au murit călcaţi în picioare după ce au năvălit spre o ieşire a stadionului care era închisă.
În Marea Britanie, incidentele violente au făcut şi ele o sumedenie de victime. La partida dintre Glasgow Rangers şi rivala locală Celtic, disputată în 1971, 66 de tineri au murit după ce au fost călcaţi în picioare pe scările stadionului "Ibrox", de fanii care doreau să se întoarcă pe arenă pentru a sărbători un gol marcat de favoriţi în ultimele secunde ale partidei.
Cea mai mare tragedie din istoria fotbalului englez s-a produs la Sheffield, pe stadionul "Hillsborough", înaintea semifinalei de Cupa Angliei dintre Liverpool şi Nottingham Forest, în 15 aprilie 1989. Aproape 100 de fani ai formaţiei Liverpool au murit, după ce un sector al tribunei a fost supra-aglomerat. Incidentul a dus la introducerea obligatorie a scaunelor pe arenele britanice.
Cu patru ani înainte, tot fanii "cormoranilor" provocau cel