Vestea că în curând la nivelul judeţului Gorj va fi înfiinţat SMURD-ul a ajuns repede şi la urechile gorjenilor. Înfiinţarea acestui serviciu le dă siguranţă oamenilor, care spun că şansele ca victimele unor accidente de circulaţie să fie salvate vor fi mai mari.
Înfiinţarea Serviciului de descarcerare este aşteptat nu numai de autorităţi, ci şi de gorjeni. Oamenii sunt convinşi că numai aşa vieţile victimelor ar avea mai multe şanse pentru că cei de la SMURD vor interveni rapid. „Este benefică înfiinţarea SMURD şi la noi. Atunci victimele au mai multe şanse de supravieţuire. Echipajele ar interveni şi mai rapid, şi le-ar da o mână de ajutor şi celor de pe salvare. Cei care fac parte din SMURD sunt specialişti, sunt bine pregătiţi şi chiar dacă nu ar avea experienţă, asta se face pe parcurs. Noi trebuie să le dăm o şansă, pentru că avem nevoie de ei”, spune o gorjeancă. Un alt domn este convins că numai cu ajutorul celor de la SMURD, vor fi salvate vieţi omeneşti: „Este bine că se înfiinţează, însă, nu ştiu de ce se tot tergiversează să-i dea drumul. Tot amână să-l facă operaţional, deşi ştiu că au venit trei ambulanţe SMURD, ştiu că au dotare şi oameni bine pregătiţi. Nu înţeleg de ce stau atât de mult şi pierd timpul în loc să-l pună în funcţiune. Am înţeles că au echipajele formate cu paramedici, care au făcut şi practică cu cei de pe ambulanţe, dar tot întârzie să-i dea drumul”, a mai spus un gorjean curios să afle de ce se întârzie cu operaţionalizarea acestui serviciu.
Pro şi contra
Există totuşi şi păreri contra înfiinţării SMURD-ului la Gorj. Şi asta pentru că spune un bărbat, se cheltuiesc bani degeaba: „Sunt servicii paralele şi bani cheltuiţi degeaba. Nu zic că sunt împotriva înfiinţării acestui serviciu, dar din câte am aflat au înfiinţat alte două centre de permanenţă în Târgu-Jiu. Păi dacă avem spitale, de ce ne mai trebuie şi alte d