De la debutul gerului, opt persoane au ajuns la serviciile de urgenţă din judeţ cu hipotermie. Până acum, la Sibiu nu au fost înregisatrate decese din cauza temperaturilor scăzute.
Patru din cele opt cazuri au fost înregistrate în municipiul Sibiu şi câte două, la Mediaş şi Agnita.
“Numărul persoanelor fără adăpost şi a celor cu hipotermie care au fost transportate de către serviciile de ambulanţă şi echipajele SMURD la unităţile sanitare şi în centrele sociale, în intervalul 31.01 -3.02. 2012, în judeţul Sibiu, este de 17. Din cele 17 persoane transportate, 8 au avut nevoie de îngrijiri medicale în unităţile şi compartimentele de primiri urgenţă, suferind de hipotermie”, precizează medicul Simona Berariu, purtător de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică.
Medicii atrag din nou atenţia asupra faptului că fenomenele meteo extreme vor continua în judeţ, motiv pentru care sibienii sunt sfătuiţi să respecte o serie de recomandări:
1. Evitarea deplasării în spaţii deschise şi a expunerii la frig, mai ales pentru anumite categorii de persoane: vârstnici, bolnavi cronici (cu afecţiuni cardiace, respiratorii, reumatismale, renale, bolnavii dializaţi), copiii foarte mici sau cei care au diverse afecţiuni, gravidele cu risc sau cele în ultimul trimestru de sarcină, persoane cu dizabilităţi psiho-neuro-motorii.
2. În cazul în care deplasarea este absolut necesară se impune folosirea de îmbrăcăminte călduroasă, din bumbac sau lână, în mai multe straturi, iar la nevoie haine impermeabile, care să asigure protecţia împotriva vântului. Încălţămintea să fie confecţionată din materiale adecvate (piele), călduroasă, eventual îmblănită, să nu fie strâmtă sau udă.
3. Protejarea extremităţilor şi a feţei (mâini, picioare, urechi, nas, obraji) este esenţială în prevenirea apariţiei degerăturilor. Se v